Εκδηλώσεις
Πνευματικό Κέντρο
Δωρεές - Χορηγίες
Σπουδές - Υποτροφίες
Θρησκευτική Ζωή
Δωρεές
Ιστορία
Εκδόσεις
ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Κ. ΒΟΛΟΥ
03/06/2013

Πριν από πέντε χρόνια, η Ι.Κ. Βόλου ανέλαβε την αξιέπαινη πρωτοβουλία να θεσπίσει υποτροφίες σε αριστούχους μαθητές που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Έκτοτε αυτή η πρωτοβουλία έγινε θεσμός και έτσι φέτος στις 3.6.2013, η Ι.Κ. Βόλου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διοργάνωσαν στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Πανεπιστημίου εκδήλωση για την απονομή των υποτροφιών σε τρεις φοιτητές. 

Οι φοιτήτριες που έλαβαν τις υποτροφίες, ποσού 1.000 ευρώ η κάθε μία, είναι οι:   Αλεξάνδρα Διπλάρη, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ελένη Λύτρα, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Γεωργία Λύτρα, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή κ. Ιωάννη Μεσσήνη, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως «τον καιρό της κρίσης σε όλη την Ελλάδα αναδείχτηκαν άνθρωποι ευεργέτες, φιλάνθρωποι και εύσπλαχνοι. Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προσπαθούμε να εμφυσήσουμε αυτές τις αρετές και κυρίως τη γενναιοδωρία των ανθρώπων». Ο πρύτανης ευχαρίστησε την Ι.Κ. Βόλου, τον χορηγό των υποτροφιών κ. Ζαχαρία Σακκή και ευχήθηκε αυτή η κίνηση να είναι η αρχή και το παράδειγμα και σε άλλους ανθρώπους για να προσφέρουν για το καλό του Πανεπιστημίου.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ι.Κ. Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα, γεγονός που επηρέασε και την Κοινότητα Βόλου ως προς τη συνέχιση του θεσμού των υποτροφιών. Όμως, όπως ο κ. Σολομών τόνισε χαρακτηριστικά: «η πίστη μας στην αναγκαιότητα της προσφοράς αυτής μάς οδήγησε στη λύση αναζήτησης χορηγού. Την πρόθυμη ανταπόκριση τη βρήκαμε, για δεύτερη χρονιά, στο πρόσωπο του μεγάλου δωρητή της Κοινότητάς μας, κ. Ζαχαρία Σακκή, τον οποίο θερμά ευχαριστούμε».
Στην αντιφώνησή του κ. Ζαχαρίας Σακκής, παλαιό μέλος της Ι.Κ. Βόλου, εξέφρασε την αγάπη του για την πόλη του Βόλου και τους συμπατριώτες του και συνεχάρη τις φοιτήτριες ευχόμενος να έχουν καλή σταδιοδρομία.
Ακολούθησε η απονομή των υποτροφιών που δόθηκαν μαζί με το βιβλίο «Η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου» του κ. Ραφαήλ Φρέζη και μία αναμνηστική περγαμηνή από τον κ. Ζ. Σακκή, τον πρύτανη κ. Ι. Μεσσήνη και τον πρόεδρο της Ι.Κ. Βόλου κ. Μ. Σολομών. 
Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Ράνια Γάτου από τις Δημόσιες Σχέσεις του Πανεπιστημίου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, οι αναπληρωτές πρυτάνεις, ο τ. πρύτανης κ. Κ. Γουργουλιάννης, ο τότε αντιπρόεδρος του ΚΙΣΕ και πρόεδρος της Ι.Κ. Λάρισας κ. Μώρις Μαγρίζος, ο κ. Ζ. Σακκής με την σύζυγο και την κόρη του και πλήθος κόσμου.  
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από το μουσικό σχήμα «RecuerdosdeAmericas» με τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου κ. Πέπο Σάλεμ στο φλάουτο και κ. Κωνσταντίνο Κολέτσιο στην κιθάρα.
 
Φωτογραφία: Αναμνηστική φωτογραφία από την απονομή των υποτροφιών: Οι αριστούχες φοιτήτριες, με τους εκπροσώπους του πανεπιστημίου, της Ι.Κ. Βόλου και τον χορηγό των υποτροφιών.